Näkemistä ja kokemista koko perheelle

Nähtävyydet

Porvoon tuomiokirkko  

Vanhan Porvoon näkyvin maamerkki, kaiken ylle kohoava tuomiokirkko, on ollut nykyisessä muodossaan 1400-luvulta lähtien. Kirkko on vierailtu nähtävyys, mutta myös todella suosittu vihkikirkko ja kesäkaudella vihkimisiä suoritetaan useita päivittäin.

Osoite: Kirkkotori 1

Lue lisää
old-porvoo-kiertokävely
Kiertokävelyt

Opastetut kiertokävelyt vanhassa Porvoossa

Vanha Porvoo on täynnä mielenkiintoisia ihmiskohtaloita ja katuja on kävellyt niin kuningas, tsaari kuin presidenttikin. Tutustu Porvoon Oppaiden järjestämiin kiertokävelyihin linkistä.

Lue Lisää
old-porvoo-lapsille
Lapsille

Lasten Porvoo

Näkemistä ja kokemista koko perheelle. Kiertokävelyitä, leikkipuistoja ja mielenkiintoista nähtävää.

Lue lisää
Kulttuuri

Vanha Kappalaisentalo

Taidenäyttelyitä ja tunnelmaa keskellä vanhaa Porvoota Raatihuoneentorin äärellä. Tervetuloa tutustumaan kuvataiteeseen ja nauttimaan vanhan arvorakennuksen ainutlaatuisesta tunnelmasta. Galleria on avoinna ympäri vuoden.
Osoite: Vanha Raatihuoneentori, Välikatu 13

Lue lisää
Nähtävyydet

Kauppias Holmin talo

Tervetuloa Holmin taloon, 1700-luvun kauppiaskotiin. Kun nouset ikivanhoja kivirappusia pitkin talon toisen kerroksen 1700-luvun kotiin, siirryt samalla kuningasvallan aikoihin. Pian ehkä tunnet vienon puuterin tuoksun muistona Holmin talon peruukkipäisistä 1700-luvun asukkaista. Mitä miettivätkään seiniltä kulkuasi seuraavat omistajaperheen jäsenet Johan, Anna-Maria ja Loviisa? Talossa on museokauppa.
Osoite: Vanha Raatihuoneentori, Välikatu 11

Lue lisää
Vanha-Porvoo-tapahtumat
Nähtävyydet

Vanha Raatihuone

Tervetuloa Suomen vanhimpaan raatihuoneeseen vuodelta 1764. Talovanhuksessa on ainutlaatuinen tunnelma: koristemaalauksia Porvoon valtiopäivien ajalta, vinoja lattioita ja tuulen ulvontaa nurkissa. Koe historia ja löydä tarinat Porvoon suurista taiteilijoista ja dramaattisista tapahtumista.
Osoite: Vanha Raatihuoneentori

Lue lisää
Luonto

Linnamäki

Tuomiokirkosta eteenpäin, kävelymatkan päässä Vanhasta Porvoosta, nousee muinainen Linnamäki, jonka kiehtova historia, mäellä risteilevät polut ja vallihautojen yli kulkevat sillat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita. Linnamäki on yksi Uudenmaan suurimmista muinaisjäännöksistä. Linnamäen näkyvät rakennejäänteet ovat keskiajalta, jolloin mäki varustettiin vallein ja todennäköisesti puusta tehdyn paalutuksin. Vallit kuivahautoineen ovat edelleen helposti havaittavissa.

Lue lisää
Nähtävyydet

Nukke- ja Lelumuseo

Maan parhaimpiin kuuluvassa lelumuseossa on yli tuhat nukkea ja lukematon määrä muita leluja, joista vanhimmat ovat 1800-luvulta. Kaikilla leluilla on aikanaan leikitty – nallen turkista ja leikkiauton kuluneista pyöristä näkee kuinka niitä on rakastettu. Lelumuseossa viihtyvät sekä lapset että vanhemmat ja isovanhemmat, jotka usein innostuvat muistelemaan omia leluja ja lapsuuttaan.

Osoite: Jokikatu 14

Lue lisää
Nähtävyydet

Runeberginkoti

Tervetuloa J. L. Runebergin kotiin, Suomen vanhimpaan kotimuseoon!

Tule nauttimaan 1860-luvun kirjailijakodin tunnelmasta Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin (1804–1877) ja hänen vaimonsa Fredrikan (1807–1879) alkuperäisessä kodissa.

Museon ainutlaatuinen tunnelma syntyy Runebergien perheelle kuuluneista huonekaluista, taideteoksista, astioista sekä vanhoista huonekasveista, joista monet ovat Fredrikan kasvien pistokkaista kasvatettuja.

Kesäkaudella voit tutustua talon huolella entistetyn puutarhan kukkaloistoon. Lapsiperheet viihtyvät kesällä piharakennuksen leikkipaikassa entisaikojen puuhien parissa.

Osoite: Aleksanterinkatu 3

Lue lisää

Vanha Porvoo 360° kuvina 

Välikatu

Jokikatu

Kirkkotori

Kirkkokatu

Tutustu vanhan Porvoon liikkeisiin ja palveluihin

Tutustu tästä