Welmansin tarina alkoi jo 1980- luvulla kahden Tamperelaissisarusten, eli me Tiina ja Terhi, asuessa Englannissa. Tuolloin olimme vielä niin nuoria, joten sen toteutuksen aika ei vielä koittanut, vaan asia jäi hautumaan muiden tapahtumien alle. Kaupan perustamisessa olemme pystyneet hyödyntämään saamiamme kokemuksia ja oppeja. Matkan varrella nämä taidot ovat olleet suureksi hyödyksi kaupan kehityksen kannalta. Skandinaavinen, englantilainen ja ranskalainen tyyli ovat osa meitä, ja haluamme myös kuvastaa sen Welmansissa. Raikkaus, värimaailmat ja tunnelma yhdistyvät kaikissa tyyleissä, juuri sitä mitä haluamme luoda kaikkiin suomalaisiin koteihin. Olemme nähneet ja kokeneet paljon, josta oma tyylimme ja osaamisemme on muovannut juuri meidän näköisen ja henkisen liikkeen.

Rakkaus ja intohimo sisustusta kohtaan on pysynyt vahvana ja inspiroidumme jopa pienimmistä asioista. Olemme toistemme tukena jopa hulluimmissa visioissa ja naurettavissa naamiaisasuissa. Elämä on hauskaa ja se kuuluu elää!

Welmans avattiin 10.10.1998 klo 10.00 Åborgintorilla, Porvoon vanhassa kaupungissa, josta muutettiin nykyiseen paikkaan Välikatu 8:aan, lokakuussa 2002.  Welmans on koko kansaa palveleva koti- ja keittiötarvikeliike Porvoon vanhan kaupungin sydämessä. Tuotevalikoimassa näkyy panostus laatuun, käytännöllisyyteen ja esteettisyyteen. Welmans haluaa antaa asiakkailleen kotoisan tunnelman, hetken hengähdystauon missä silmä ja sielu lepää arjen keskellä.